Meet the Master is gesloten sinds 30 januari 2022.

Pers: Interactieve expo brengt Vlaamse meesters tot leven

Pers: Interactieve expo brengt Vlaamse meesters tot leven

Pers: Interactieve expo brengt Vlaamse meesters tot leven

Artikel van weekend.knack.be, 31/07/2020

Eind augustus opent in het Brusselse Dynastiepaleis een multimediale expo rond de schilderijen van de Jan Van Eyck, Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens. Bezoekers kunnen deze tot in detail beleven via projecties, begeleid door bekende stemmen.

Meet The Masters volgt de expo Beyond Bruegel op die goed was voor meer dan 60.000 bezoekers in een jaar tijd. Dankzij videoanimatie en 360°-projecties kan de bezoeker de werken van de Vlaamse meesters Jan Van Eyck, Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens live verkennen.

De multimediale tentoonstelling neemt hen via hoogtechnologische beelden en ruimtevullende projecties mee tot in het atelier van de Vlaamse meesters. Daar komen de schilderijen tot leven tot in de kleinste details, een hoorspel levert de historische achtergrond.

De verhaallijn komt van kunsthistorici en experts, op basis van literatuur en geschriften. De verschillende personages van het hoorspel werden ingesproken door bekende Belgische stemmen zoals Nico Sturms (Arthur, bezoeker aan de ateliers), Damiaan De Schrijver (Rubens), Stan Lee Cole (Bruegel) en Tom Vermeir (Van Eyck).

Bron: https://weekend.knack.be/lifestyle/reizen/interactieve-expo-brengt-vlaamse-meesters-tot-leven/article-normal-1625069.html?cookie_check=1596180655

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.