Meet the Master is gesloten sinds 30 januari 2022.

Pers: La Famille Bonvoyage

Pers: La Famille Bonvoyage

Hallo artiesten. Vandaag nemen we jullie mee naar Brussel in de voetsporen van drie grote kunstenaars van het Vlaamse schilderij: Jan Van Eyck, Pieter Breughel de Oude en Pierre Paul Rubens
Boezem Een schildersexpo? Dat zal de kinderen vervelen, de Bonvoyage!

Dat is niet waar. De museums zitten al vol met mooie ontdekkingen. Maar dit is een andere tentoonstellingsstijl waar we met Meet the Masters over praten. Een meeslepende ervaring bij 360°. Beweeg je niet, we vertellen het je.

Het is in het Paleis van de Dynastie, de Artsberg, in het hart van Brussel en op loopafstand van het Centraal Station. Als u de gigantische spandoeken in de kleuren van de tentoonstelling ziet, ga dan rechtsaf en klim de trap op om toegang te krijgen tot de ingang (we preciseren omdat we hebben gezocht).

Slots worden toegekend door kleine groepen (maximaal 10 personen) om de social distancing maximaal te verzekeren. De audioguides, verdeeld aan de ingang, worden tussen elk gebruik volledig ontsmet.
Deze audioguide is trouwens een van de sleutel tot het succes van het experiment. De toon is vrolijk verschoven (dankzij het talent van Patrick Ridremont), wat de hele familie leuk vindt. Meester Arthur, die zich kandidaat stelt als schilder van zijn staat, gaat terug in de tijd terug naar de ontmoeting van de drie meesters die hij elk in hun respectieve werkplaats vindt.

In het eerste deel, na een zeer informatieve tijdlijn, wordt een gebied besteed aan elke kunstenaar. Op grote schermen worden details van hun grote werken in zeer groot formaat geprojecteerd, waardoor de kenmerken van elke stijl goed kunnen worden omgezet. De dialoog tussen Arthur en de meesters is lekker en rijk aan leer.

In chronologische volgorde ontmoeten we eerst Van Eyck en zijn hyper realistische stijl die zou laten denken dat hij de foto voor de tijd had ontdekt. Hij was trouwens een van de allereerste schilders die zijn werken tekenden.

In de volgende zaal staan eerst de tekentalenten van Brueghel in de kijker. Vervolgens kan men de rijkdom van de details beter waarnemen die de traditionele waarneming van canvassen zoals de gekke Margot, de Toren van Babel of Kinderspelen die vol vreemde personages en cocasses zitten.

In de derde zone wordt kennisgemaakt met het schilderij Barok van Ruben, een echte bedrijfsleider die de werken schetst en bewerkt die hij voor anderen zorgde voor het schilderen van een groot deel. De spijker van de show is een paar trapstallen lager waar je je ondergedompeld vindt in de werken van kunstenaars die overal om ons heen tot leven komen. Het is in het kasteel van Rubens dat de drie schilders zich op magische wijze bevinden in het midden van de geanimeerde projecties met een goede smaak.

Kinderen en ouders waren gepassioneerd van begin tot einde bezoek. Deze duurt echter slechts een uur, waardoor het niet democratischste tarief betreurt: € 11 voor volwassenen en € 8 voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Doordeweeks kost het je € 1 minder per persoon. Een gezinsformule (2 volwassenen + 2 kinderen) verlaagt echter de prijs naar € 32 per weekend en € 30 per week.

Als je op zoek was naar een originele manier om kinderen het schilderij te laten ontdekken voordat je ze naar een echt museum brengt, dan is Meet The Masters zeker wat je nodig hebt. Blijf niet te lang hangen, het experiment eind april.

Het adres: Paleis van de Dynastie – Kunstberg (Kapelstraat)-1000 Brussel

Source: https://www.facebook.com/la.famille.bonvoyage/posts/256172419475889

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.