Meet the Master is gesloten sinds 30 januari 2022.

MEET THE MASTERS, the 360°Experience

Bekende acteurs kruipen in de rol van onze Vlaamse meesterschilders

Vanaf 27 augustus vind je een springlevende Jan Van Eyck, Pieter Paul Rubens en Pieter Bruegel terug in het Brusselse Dynastiepaleis

Pieter Bruegel de Oude vouwde nog maar net z’n schildersezel bij elkaar, of in het Brusselse Dynastiepaleis wordt nu plaats geruimd voor drie àndere Vlaamse Meesters. Tijdens een nieuwe, innovatieve kunstbeleving maak je kennis met de drie Vlaamse grootmeesters Jan Van Eyck, Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens. Hoewel ze allemaal in een andere eeuw leefden en schilderden, ontmoeten ze elkaar nu in onze hoofdstad. Met de modernste video-mapping technieken en 360° projecties wordt ‘Meet The Masters’ een wervelende tentoonstelling, waarbij de kunstenaars écht tot leven lijken te komen. Acteurs Nico Sturm, Damiaan de Schrijver, Stijn Cole en Tom Vermeir kruipen in de huid – of beter ‘stem’ – van de kunstenaars.

Een jaar lang kon je in het Brusselse Dynastiepaleis terecht voor de multimediale tentoonstelling rond Pieter Bruegel de Oude. Meer dan 60.000 bezoekers van over de hele wereld werden terug gekatapulteerd naar de 16e eeuw en ondergedompeld in de wondere wereld van Bruegel. Nu is het de beurt aan het trio Jan Van Eyck, Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens.

Vanaf 27 augustus nemen de drie je mee naar hun atelier, waar hun kunstwerken écht tot leven komen en waar ze hun verhaal vertellen. Door middel van hoogtechnologische beelden, video-mapping en 360° projecties worden indrukwekkende details uitgelicht. Tijdens een meeslepend hoorspel en dankzij de audiogids, gecreëerd door kunsthistorici en experten die zich verdiepten in literatuur en publicaties, voor zowel volwassenen als kinderen, krijg je inzicht in hun groot talent en manier van werken.

Vlaamse (stem)acteurs

Nico Sturms, die je onder andere kan herkennen uit de film ‘Niet Schieten’ en de reeks ‘Gina & Chantal’, speelt Arthur, die de ateliers van de kunstenaars bezoekt. Damiaan De Schrijver (uit onder andere ‘Bowling Balls’, ‘Frits & Freddy’ en ‘Matroesjka’s’) is Rubens. De Belgische singer-songwriter Stan Lee Cole vertolkt de rol van Bruegel, terwijl Tom Vermeir (uit Belgica, Salamander en De Twaalf) in het penseel van Van Eyck kruipt.

De soundscape, de uitgekiende historische achtergrond, de verhaallijn en de vele special effects zorgen ervoor dat het lijkt alsof je écht deel lijkt uit te maken van hun leven. In de laatste ruimte van de expo, het grote auditorium, ontmoeten de drie kunstmeesters elkaar in Peter Paul Rubens kasteel.

Klaar met de wandeling doorheen de expo? Dan kom je terecht in Plein Publiek. Want het Dynastiepaleis is niet enkel dé plek waar je de drie Vlaamse Meesters ontmoet – het is ook een hippe Brusselse hotspot. In de serre die neergepoot werd ín het gebouw, kan je terecht voor een hapje of heerlijke brunch, lunch of diner. Of kies voor een tafeltje op het zonovergoten terras. Dat kan trouwens nù al, want Plein Publiek BXL is vrij (en veilig) toegankelijk voor jou en je bubbel. Cheers! Vergeet je mondmasker niet.

Press info

Debby Wilmsen.

Diamonds & Pearls Communications

+32 498 52 25 79

debby@dpcommunications.be

Ilse Wachtelaer.

CREATE.EU

+32 474 37 26 60

ilse.wachtelaer@create.eu

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.